вторник, 20 июня 2017 г.

Міжнародний день пам’яті жертв рабства та трансатлантичної работоргівлі 
(27.03.2016)

Першим відомим людству рабом в історії, на основі найдавніших Біблійних текстів, став один з трьох Ноєвих синів по імені Ханаан. Це трапилося після подій згубного потопу, і причиною цього принизливого статусу з’явилася елементарна нешаноблива поведінка Ханаана по відношенню до свого рідного батька. Відтоді «багато води витекло», а рабство прижилося, і супроводжувало людей протягом багатьох тисячоліть. До цього явища ставились по різному. У якісь часи, наприклад, в Стародавньому Римі, раб навіть міг вважатися справжнім членом сім’ї, мати своїх рабів, заслужити свободу, стати повноправним членом суспільства і цілком заможною людиною. Суть рабства залишалася незмінна - раб цілком належав своєму поневолювачеві і не мав права розпоряджатися собою ні в чому. Основна негативна сторона рабства полягала в тому, що раб дійсно і повністю залежав від свого господаря. Не тільки від його мудрості, але і від його нерозсудливості, тому часто цінність раба ставилася його рабовласником нижче «крихт на його столі», які він міг безцеремонно змести і які не цікавили навіть його домашніх тварин.
Але   ми  живемо  в  сучасному  світі  і  нажаль  зараз  теж  трапляються  випадки  викрадення   та  продажу  людей  в  рабство.
У  Вишівській  сільській  бібліотеці  пройшла  година  спілкування  з  користувачами  бібліотеки  для  їх  ознайомлення  та попередження  даних  подій  серед  мешканців  нашої  місцевості. Бібліотекар  навела  факти  викрадення  дітей,  що  відомі  по  газетам  та  новинам. Кожен  присутній  уважно  сприймав  інформацію,  а  після  обговорили  техніку  безпеки  ведення  дітей  з  незнайомцями,  як  є  в  найбільшій  групі  ризику.



Комментариев нет:

Отправить комментарий